Zaterdag 13 mei werd er in sporthal ‘De Prinsenhof’ een DUC (Dorpen Uitwisseling Circuit) jeugdtoernooi gespeeld.De zaal was tot aan de nok gevuld met 70 badmintonnertjes uit Genemuiden, Zwolle, IJsselmuiden, Wolvega en Hasselt, die allemaal streden om een felbegeerde beker.

 “Het vergde de nodige inspanning van de mensen die het episch centrum bemanden, Anne Jan Oosterheert en Inge Pluim, om alles en iedereen op tijd te laten spelen, de standen bij te houden en vragen te beantwoorden, maar zoals gewoonlijk leidde dit gouden duo alles weer vlekkeloos in goede banen”, aldus het bestuur van Allotria.

Het epicentrum

Er werd begonnen met een gezamenlijke warming up.
Klik hier voor de video van de warming up.

Dit toernooi kende ook een mini poule, kinderen die bijna kleiner waren dan hun racket, wat een super geweldig gezicht, en wat hebben ze het fantastisch gedaan!

Alle acht kinderen uit deze poule kregen een welverdiende medaille uit handen van Corrie van Ingen en Camiel Sijpkes, initiatiefnemers van dit toernooi.

de mini's

Bestuurslid Kees Moezelaar: “Er lopen heel wat talentjes rond, dat staat als een paal boven water, maar het is vooral mooi om te zien dat het plezier vanmorgen centraal staat. En wat hebben we genoten van alle kinderen die vol overgave aan het spelen waren, het was een top toernooi”.

 

Klik hier voor nog veel meer foto's

   
  
   
   
Team 1
  
   
Team 2
  
   
Team 3
  
   
Jeugd 1
  
   
Recreanten 1
  
   
© Allotria BC